Bezorging vindt plaats op dinsdag en vrijdag

Het belang van biologische voeding

Het belang van biologische voeding

We snappen mensen heel goed die niet (altijd) biologische voeding kopen. Het is namelijk niet direct voor iedereen duidelijk wat het voordeel van bio is, maar het scheelt wel in je portemonnee als je de niet-bio variant koopt.

Mogelijk heeft dit ermee te maken dat er niet genoeg informatie zo beschikbaar is en daarom vind je op deze pagina een aantal belangrijke redenen en bevindingen om te kiezen voor biologische voeding. Na het lezen van onderstaande informatie maak je voortaan mogelijk hele andere keuzes in je eigen voeding en die voor je kind.

Je eigen gezondheid en dat van je kind

Dit voordeel komt als eerste, omdat het effect van biologische voeding zo groot is op jezelf en dat van je kind. Je wist waarschijnlijk al dat er bij biologische voeding geen gebruik wordt gemaakt van pesticiden en chemische middelen, maar wat is daar dan nu het voordeel van? Uit recent onderzoek blijkt dat er een hele grote relatie bestaat tussen 'vervuilde' voeding en de vreselijke ziekte parkinson. Doordat mensen hun hele leven pesticiden binnenkrijgen, wat ook veel te vinden is in dierlijke producten zoals zuivel, wordt de kans op parkinson ernstig verhoogd. Via je darmen vinden schadelijke stoffen een weg naar je hersenen om hier blijvende schade aan te richten. Wij van Daily Baby snappen daarom ook echt niet dat babyvoeding niet gewoon áltijd biologisch is!

Lees hier ook over een persoonlijk verhaal in verband met schadelijke voedingsstoffen.

Meer gezonde voedingsstoffen

Wist je dat biologische voeding meer gezonde voedingsstoffen bevat dan zijn niet-bio variant? 

Biologische voeding bevat maar liefst 18 tot 69% meer antioxidanten. Antioxidanten worden gelinkt aan een verminderde kans op cardiovasculaire- en neuro degeneratieve ziektebeelden.

Behalve dat biologische voeding meer antioxidanten bevat, zitten er ook minder schadelijke stoffen in zoals stikstof, nitraat en nitriet. 

De gezondheid van het milieu

Naast een gezond lichaam kunnen we in deze tijd toch echt het milieu niet meer negeren. Door geen schadelijke stoffen te gebruiken, blijft de grond gezond en blijven planten en dieren gezond. Biologische landbouw houdt ook in dat er geen gebruik wordt gemaakt van genetisch gemodificeerde organisme. Hiermee wordt geprobeerd om gewassen resistent te maken tegen ziekte en bestrijdingsmiddelen, maar helaas gaat dit ten koste van het ecosysteem en de biodiversiteit en zo sterven bijvoorbeeld belangrijke insecten uit die onmisbaar zijn voor een gezond ecosysteem.

Een eerlijke prijs voor boeren

Aan dit voordeel denk je mogelijk minder snel, maar dat het minder bekend is maakt het zeker niet minder belangrijk. Biologische boeren en telers in binnen- en buitenland moeten meer moeite doen om een goed product te leveren, want hun aanpak is intensiever en kost meer tijd en aandacht doordat dit verloopt via natuurlijke processen. Uiteraard moeten de boeren hiervoor worden gecompenseerd en dat is waarom biologische voeding duurder is dan de niet-biologische variant. Dit zorgt er tevens voor dat boeren in ontwikkelingslanden een kans krijgen om in betere omstandigheden te kunnen leven. De eerlijke prijs die betaald wordt aan de boer, vertaalt zich door in de prijs naar de klant. Via ons merk krijgt iedereen in de keten een eerlijke prijs voor het gedane werk en zo promoten we transparantie.

 

Dus hoe kun je nu nog niet overstag gaan en kiezen voor biologische voeding? Wij weten het in ieder geval zeker, want voor ons niks anders meer.