Bezorging vindt plaats op dinsdag en vrijdag

Voedingsschema baby 7 maanden

Voedingsschema baby 7 maanden

Vanaf 7 maanden kun je de hoeveelheid vast voedsel uitbreiden. Voor de 6 maanden gaf je misschien een paar lepeltjes per dag en nu zijn het geen lepeltjes meer, maar kun je het gaan zien als kleine maaltijdjes. Het kan wat tijd kosten om te wennen aan grotere hoeveelheden voeding en het kan ook zijn dat je baby de ene dag meer eet dan de andere dag. Uiteindelijk merk vanzelf waar je baby behoefte aan heeft en wat hem/haar makkelijk afgaat.

We raden aan om verse voeding te geven zonder toevoegingen omdat deze smaken puurder zijn dat wat bewerkt voedsel wel vaak is. Deze bewerkte voedingsmiddelen zijn zoeter dan normaal en zo zitten er ook conserveermiddelen in die je ook niet aan je baby wilt geven (en uiteraard gelden deze dingen niet voor Daily Baby ;) want dit is precies wat wij beter willen doen!).

Hieronder vind je een voedingsschema voor je 7 maanden oude baby en extra, handige informatie over voeding.

 

VOEDINGSSCHEMA BABY 7 MAANDEN

Het voedingsschema. Vanaf 7 maanden oud geef je nog ongeveer 3 keer borstvoeding per dag. Probeer daarnaast ook wat meer te variëren in de soort voeding.

Hoe dit op een dag eruit kan komen te zien is zo

 1. Ontbijt.

  Start de dag met borstvoeding en ontbijt als pap of brood.

 2. Lunch.

  Vaste voeding zoals brood, groente en fruit en water.

 3. Tussendoor.

  Borstvoeding

 4. Avondeten.

  Een beetje koude thee (speciaal voor baby’s) of water en wat vaste voeding zoals groente, koolhydraten en een bron met eiwit.

 5. Voor het slapen gaan.

  Borstvoeding

SOORTEN VOEDING

Je baby kan verschillende soorten voeding proberen. Tijdens deze maanden kun je dan ook meerdere soort voedsel uitproberen!

 • Melk. Naar gelang je baby er behoefte aan heeft kun je borstvoeding geven

 • Ander drinken. Naast melk kan je kleintje ook water drinken en thee.

 • Vast voedsel. Dit is onder te verdelen in fruit, groente, rijst of pasta, ongezoete pap, of brood zonder kost.

WAT KAN JE BABY BETER NIET ETEN?

Hoewel je baby straks al van alles kan eten, zijn er toch een aantal dingen om rekening mee te houden.

 • Kleine producten zoals druiven en snoeptomaatjes. Dit soort eten kun je beter eerst goed klein snijden zodat je kindje er niet in kan stikken. Het is erg makkelijk om in dergelijk voedsel te verstikken.

 • Rauwe vleeswaren. Hierbij kun je denken aan filet americain, rauwe ham of rauwe vis. In dit soort producten kunnen ziekmakende bacteriën zitten.

 • Suiker. Denk aan limonade met suiker, maar ook kindertoetjes en bepaalde zuivel. De suiker is slecht voor de tanden en het kan zorgen voor overgewicht. Ook leert je baby op die manier op zoet te eten en kan daardoor minder zin krijgen in voedsel waar geen suiker in zit.

 • Vet en zout. Gewone kaas, smeerkaas en smeerleverworst. Dit zijn een aantal producten waar veel zout en vet in zit en dat is niet goed voor je baby. Ook is het belangrijk om deze ingrediënten niet toe te voegen wanneer je zelf eten maakt voor je baby.

 • Zuivel. In normale zuivel zit teveel eiwit en te weinig calcium. De moedermelk en flesvoeding volstaan.